In welke fase zit
uw bedrijf?


     
number-1

Opbouwfase

Vroege groei

number-2

Stagnatie

Crisis

number-3

Volwassenheid

Overdracht

U wilt uw onderneming gaan verkopen...

Jaarlijks wisselen in Nederland duizenden ondernemingen van eigenaar. Zo'n verkoop of overdracht is geen eenvoudige operatie, daar is een zorgvuldige, meestal vrij lange voorbereiding voor nodig. Maar dat loont achteraf de moeite. ImpacD heeft een stappenplan om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Want er komt meer bij kijken dan de meeste ondernemers denken.

Natuurlijk is het belangrijk om een reële, goede prijs te krijgen voor de onderneming die u in de loop van de jaren heeft opgebouwd en uitgebouwd. Misschien zit daar een deel van uw oudedagsreserve in of gebruikt u de opbrengst om een nieuw bedrijf te starten. Maar u wilt vanzelfsprekend ook de continuïteit van de onderneming waarborgen en ervoor zorgen dat uw medewerkers de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen blijven zien.

Al dat soort zaken moet met elkaar in balans worden gebracht en dus is er nooit sprake van een 'snelle deal'. Verkoop of bedrijfsoverdracht vraagt om analyse, evaluatie en vaak uitgebreide onderhandelingen. Het goed doorlopen van dat proces zorgt ervoor dat een bedrijf makkelijker en sneller wordt verkocht tegen een betere prijs.

Welke zaken komen er aan bod in ons plan om uw bedrijf verkoopklaar te maken?

Dit zijn onder andere; uw visie, de korte en lange termijn strategie, rol van de ondernemer, marketing, organisatie, personeel, besturing en managementinformatiesysteem, bedrijfsmiddelen, balansverhoudingen, resultatenrekening en juridische zaken.

Bent u van plan om uw bedrijf binnen vijf jaar te verkopen of over te dragen? Neem dan contact met ons op! Wij verdiepen ons in uw specifieke situatie en loodsen u door het hele proces.